top of page


משרד ההגנה האמריקאי משיק בישראל
תחרות המוקדשת לטכנולוגיות לוחמה בטרור

EFI Wide Black_edited_edited.png
logo2-1.png
mafat_5-281x300.png
CTTS_logo.png
DQR_0190_a.jpg

CTTSC3 הינה יוזמה משותפת של משרד ההגנה האמריקאי , משרד ההגנה הישראלי (מפא"ת), ו-EFI הפורום הישראלי ליזמות, שחברו יחד לארגון תחרות למציאת היזמים והמיזמים  החדשנים ברחבי העולם, המניעים את פריצות הדרך הבאות בטכנולוגיה למאבק בטרור.
 
למעלה מ -200 סטארט-אפים השתתפו בתחרות מכל יבשת ותחום טכנולוגי. למעלה מ -800 איש השתתפו ביום החדשנות שלנו, שם שמעו את הסנטור האמריקני לשעבר ג'ו ליברמן, סגן השר והסופר הנמכר ביותר מייקל אורן, האלופים (מיל ') עמוס ידלין ויצחק בן ישראל, מנהל התוכנית הבינלאומית, משרד ההגנה האמריקני, CTTSO , אדם תרסי, העורך הראשי של סקירת הטכנולוגיה של EFI, גדעון ליצ'פילד, ושלוחה של מאורות אבטחה, עסקים וטכנולוגיה אחרים, כמו גם מגרשים של חברות סטארט-אפ נגד טרור ואבטחה החמות ביותר בשנה.

40 חידושים פורצי דרך הוצגו והודגמו בביתן החדשנות ובמיטת הבדיקה בסביבה עירונית מדומה.
 

התחרות התקיימה בשני מסלולים:

navigation2-1.jpg

המסלול הראשון

מסלול טכנולוגיות כללי, הפונה לסטארט-אפים במגוון תחומי טכנולוגיה הכוללות בין היתר: טכנולוגיות מעקב (surveillance), Social media analytics, פענוח וידאו ותמונות, אבטחת סייבר, רחפנים, רובוטיקה, ביטחון אישי, איסוף מידע, גילוי חומרי נפץ, זיהום מים ואיומים נסתרים.

track1_pic.jpg

המסלול השני

מסלול טכנולוגיות ניווט עירוני התמקד בפיתוחים חדשניים לניווט בסביבה עירונית,  ללא GPS – נושא שחשיבותו גוברת עבור כוחות מיוחדים, גופי אכיפה וגורמי מקצוע אחרים בתחום הלוחמה בטרור, הפועלים בתוך מבנים או בסביבות אחרות בהם GPS אינו זמין.

Adam-Tarsi.jpg

"בחרנו בישראל כמקום התחרות בשל הרוחב, העומק והיצירתיות של האקוסיסטם המקומי.

החלק הטוב ביותר ביחסים שלי עם ישראל, הוא היכולת למצוא פתרונות שלא הייתי מוצא במדינה שלי". עוד מסביר טארסי את הגישה של משרד ההגנה האמריקאי בפיתוח שותפויות win-win עם סטארטאפים חדשניים: "מכת הטרור משפיעה על כולנו; אנחנו יכולים להשתמש במוחות של הסטארטאפים ובכוח הפיתוחים שלהם. במקביל, הם עדיין יכולים לצאת לשוק, לזכות במשאבים, ולהצליח בשוק בו מצויים הלקוחות העיקריים שלהם, ובמקביל - לתמוך בצרכים של ממשלות ארה"ב וישראל."

אדם טארסי, מנהל התוכנית הבינ"ל במשרד ההגנה האמריקאי, CTTSO

התחרות מדגימה כיצד ממשלות פונות יותר ויותר לאקוסיסטם של סטארט-אפים, שמסוגל לפתח וליישם חדשנות באופן מהיר ומשתלם הרבה יותר מכפי שיכולים לספק קבלני הביטחון הגדולים איתן עבדו ממשלות באופן מסורתי. היא גם משקפת את המגמה של ממשלות לעבור לאימוץ טכנולוגיות מהעולם המסחרי, במקום לפתח פתרונות חדשים מאפס.

התחרות היוותה הזדמנות ייחודית לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים. מלבד סכום הפרס, היא סיפקה חשיפה יוצאת דופן למשאבים ולדרישות של גופי מימון פוטנציאליים בממשלת ארה"ב, כמו גם ללקוחות, משקיעים, ושותפים ברחבי העולם.

גדעון מילר, יו"ר תחרות CTTSC

%D7%92%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%9F_edited.jp
DQR_1648-nv3nd6hmlzxmbhsuxydvezpzj6vlttq
bottom of page